pijl

Mark Elbertsen stelt zich voor

11-08-2023 20:17 Cor

Hij denkt zo’n tien keer met het Kwart(je) te hebben meegedaan, meestal individueel en enkele keren in een trio als zwemmer.   ‘De allermooiste keer was toch wel toen we met onze familie met m’n vader Martien, Henk, Petra, André individueel en ook Daniëlle in een trio meededen en uiteraard moeders langs de kant als supporter. Henk won deze editie, die vergeten we nooit meer!’

Mark is 37 jaar is getrouwd met Sarah en trotse vader van Liam (10) en Maes (7, bijna 8). Het gezin woont in Schagen en ze hebben 2 katten en sinds een aantal maanden onze hond Jax. Mark werkt bij Atlassian (software leverancier) als enterprise solution sales.

Het is niet moeilijk te raden hoe Mark bij de triathlonsport is gekomen: It runs in the family. ‘Vroeger gingen we altijd al kijken bij mij vader Martien’. In die jaren deed Mark nog aan voetballen, waaruit ooit een initiatief was voor een jeugdtriathlon. ‘Cora van Drunen heeft me toen leren borstcrawl zwemmen, hardlopen deed ik vanuit de voetbal. Op een gespoten Peugeot racefiets bij de Marinewerf gaan fietsen met m’n vader en Henk. Daarna toch gestopt en doorgegaan met voetbal. Door een knieblessure uiteindelijk moeten stoppen met voetballen en was de stap terug naar triathlon snel weer gemaakt’.

Momenteel gaat het goed met z’n vorm. Mark is net terug van vakantie en nu met volle focus op het einde van het triathlon seizoen met dé twee A-races van dit jaar, Anna Paulowna en Challenge Almere-Amsterdam (middle distance). ‘Door een betere trainingsbelasting het afgelopen jaar ben ik gelukkig al een tijdje blessurevrij (afkloppen)’.

Vorig jaar zette hij bij het Kwart(je) z’n PR scherper naar 2:02:02. Dit jaar is zijn doel onder de 2 uur te finishen.

Wat zijn je zwakke/sterke punten: Zwemmen is eigenlijk altijd al mijn sterkte punt geweest en die is in de afgelopen twee jaar nog sterker geworden. In die twee jaar vooral met het fietsen grote stappen gemaakt en dit jaar ook met lopen gaat het sneller en sneller.

Muziek: Pop, heel divers en net waar ik zin in heb.

Boek/film: Triathlon. Handboek van start tot finish van Bas Groothedde en Focus AAN/UIT

Wie of wat maakt je gelukkig: Mijn gezin en samen leuke dingen ondernemen zoals reizen maken en dingen doen die wij belangrijk vinden.

Waar steek je privé veel tijd in: Voetbalcoach bij het team van mijn zoon wat bestaat uit 1 keer per week training geven en zaterdagochtend langs de lijn om te coachen met twee andere ouders. Uiteraard ook het gezinsleven, werk en tussendoor de trainingsschema’s van triathlon afwerken.

Waar ben jij goed in: Commitment en focus, als ik ergens voor ga doe ik het goed.

Valkuil: Waar ik goed in ben kan soms ook de valkuil zijn om mezelf daar teveel in te laten meenemen en andere, vaak belangrijkere, zaken te weinig aandacht geef.

Ik mis: Een achtste dag in de week ;-)

Leukste eigenschap: Ik probeer altijd klaar te staan voor de mensen om me heen.

Wie is je grote voorbeeld: Ik heb niet zo zeer een voorbeeld, op triathlon gebied laat ik me inspireren door andere sporters als Jan Frodeno (ja ook door zijn gears), Max Verstappen en een Mathieu van de Poel.

Uitdaging: Die heb ik wel nodig om te kunnen presteren, zowel in werk, privé en als in de sport. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Irritant: De stress voor een wedstrijd. Ik heb het ook nodig, maar vaak is het ook irritant om dat te hebben ;-)

Levensmotto: Leef NU in plaats van later!

Waar denk je aan bij het Kwartje triatlon: De thuisrace met zoveel publiek lang de kant, bij het zwemmen langs het Oude Veer, rijen dik bij Temme/Schaap als je daar de bocht door komt, op de brug langs m’n ouder buurtjes kruising Dirk Lubbertstraat/Zandvaart en vele andere punten langs het parcours.

Foto’s

  • Zwemmen: Kwart(je) 2022, eerste van de vereniging uit het water.
  • Fietsen:  De laatste triathlon eind juli '23 in Leeuwarden - gewoon een mooie foto!
  • Lopen: Teamcompetitie Stein 2022 - gebroederlijke finish, speciaal moment.