pijl

Bij onze gezellige afdeling 'Zwemmend Redden' trainen we iedere dinsdagavond allerlei facetten waar je als redder mee te maken kan krijgen. We oefenen onder andere hoe we een drenkeling vanaf de kant kunnen redden met bijvoorbeeld reddingsklossen, reddingshaken en andere middelen. En hoe we de drenkeling aan en op de kant kunnen brengen.  Bij de reddingen in het water wordt aangeleerd hoe de redder het veiligst te water kan gaan, hoe hij/zij zich kan bevrijden uit allerlei grepen en hoe hij/zij de drenkeling kan vervoeren. Ook het terugvinden en opduiken van een gezonken drenkeling wordt behandeld. We oefenen niet alleen als redder maar ook als drenkeling. Bijvoorbeeld, hoe onszelf drijvende te houden met behulp van een vuilniszak, hoe kramp te bestrijden en hoe we ons in het water het langst warm kunnen houden.  Daarnaast oefenen we ook hoe we de hulpverlenende instanties (zoals politie/brandweer/ambulance) kunnen inschakelen. Bij de hogere diploma’s zullen ook zaken als reddingen in stilstaand en stromend water, ijsongevallen, auto te water en eigen veiligheid in de zee behandeld worden.

Er zijn diverse brevetten/diploma’s te behalen en we doen één keer per jaar examen, meestal voor de zomervakantie. In februari houden we onze onderlinge wedstrijden.

Als je 14 jaar of ouder bent en je bent lid van zwemmend redden, mag je ook helpen bij andere evenementen, Dit zijn bijvoorbeeld de zwem-4-daagse, de langebaanwedstrijden en het kwartje triatlon in het Oude Veer en mag je ook toezicht houden bij bijvoorbeeld het discozwemmen.

Wil je eens kijken wat we doen? Dat kan tijdens de trainingsuren.

Uiteraard gaan wij ervan uit dat je al in het bezit bent van zwemdiploma’s A/B en liefst ook al C. Je mag altijd een paar keer mee zwemmen om te zien of zwemmend redden iets voor jou is. Tot ziens bij Zwemmend Redden!

Contactpersonen

Peter Steenvoorden, tel.06-51522704, peter.steenvoorden@oudeveer.nl

 

Trainingstijden

  • Dinsdag 18:30-19:15 uur (tot 13 jaar)
  • Dinsdag 19:15-20:00 uur

Veiligheid

Voor de veiligheid vertrouwen wij op ehbo-koffers van EHBO-koffer.nl.