pijl

Maak kennis met wedstrijdzwemmen

Er word al duizenden jaren gezwommen, zwemmen staat zelfs al vanaf de eerste Olympische Spelen in 1896 op het programma. Nederlanders hebben dan ook veel medailles gewonnen tijdens de Spelen.

Bij wedstrijdzwemmen gaat het niet alleen maar om baantjes zwemmen zoals velen misschien denken. Het is meer, trainen, techniek, beheersing van de zwemslagen, conditie, starten, keerpunten en doorzettingsvermogen. Bij elke wedstrijd laat je zien dat je dit kunt. Er zijn verschillende wedstrijdvormen. Jezelf verbeteren tijdens een individuele wedstrijd, met de estafette laten zien dat je als ploeg goed kunt presteren, maar ook worden alle punten van de individuele zwemmers bij elkaar opgeteld om te bekijken welke vereniging de meeste punten heeft behaald.

Trainingen

Je mag bij ons komen trainen direct nadat je, je zwemdiploma’s A en B hebt behaald. Je kunt dan vier keer in de week een uur trainen.

Tijdens de trainingen wordt er gewerkt aan de techniek van de verschillende zwemslagen. Ook leer je hoe je snel kunt starten, goede keerpunten kunt maken, je conditie verbeteren, sterker worden enz.

Om dit allemaal te kunnen leren/verbeteren wordt er met verschillende materialen getraind zoals; pullboys, plankjes, zoomers (soort kleine flippers), paddels (plankjes voor je handen), snorkel.

Elke training is anders en wij streven er naar om de zwemmers te blijven uitdagen om zichzelf te verbeteren.

Wordt lid

Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken of mee te trainen? Je bent van harte welkom tijdens een van onze trainingsuren!

Trainingsuren

  • Maandag17:15 - 18:15 uur
  • Woensdag 18:00 - 19:00 uur
  • Vrijdag 18:00 - 19:00 uur
  • Zaterdag 7:30 - 8:30 uur


Contactpersoon

Pieter Sjaak Bays hoofdtrainer, tel. 06-45470282, pietersjaak.bays@oudeveer.nl

Wedstrijden

Mag je meteen mee doen aan wedstrijden? Nog niet meteen. Wij vinden het belangrijk dat je de starts, keerpunten en slagen goed beheerst. Dit zal bij de een wat sneller zijn dan bij een ander. Samen met de trainers wordt er overlegd wanneer je mee mag gaan doen aan wedstrijden. Het is niet motiverend als je mee doet, maar je wordt gediskwalificeerd omdat je een van bovenstaande onderdelen niet beheerst. Tijdens de wedstrijden ervaar je dat meedoen even zo belangrijk is als winnen. Je kan van een tegenstander verliezen maar tegelijkertijd je eigen tijd verbeteren. Je zult merken dat er tijdens de wedstrijden niet alleen naar de zwemonderdelen wordt gekeken. De teamgeest wordt ook versterkt, je zwemt samen in de estafette, motiveert elkaar en moedigt aan.

 

Wedstrijdnieuws 1