pijl

Mooie prestatie drie teams bij teamcompetitie in Enschede

15-05-2023 05:54 Cor

Ze moesten er vroeg hun bed voor uit, de twaalf triathleten die meededen met de achtste triathlon. Enschede is lang stuk autorijden, maar de voldoening was groot. Onze club deed zondag 14 mei met drie ‘Van der Voort Oude Veer’ teams mee met de 'team time trial'.

De dames (Talisa van der Fluit, Laura van Regenmortel, Serina Schouwenaar en Amber Boks) presteerde het best. Zij doen mee in de 2e divisie en werden tweede in 1.04,06. Het 2e team bij de heren (Koen Arendse, Jordy van der Rijst, Jermo Agema en Glenn Vaars) doen mee in de 3e divisie. Zij werden veertiende in 1.03,32. Het 1e team (Emiel van Tongerloo, Joris de Boer, Thijs van der Zee en René Hoep) komen uit in de 1e divisie en werden zevende in 55.06.

Nadat Emiel uitgerust was, maakte hij dit verslag van zijn team: 

Het eerste team van Oude Veer komt uit in de eerste divisie. In deze divisie zitten 19 teams en komen uit het hele land. Afgelopen jaar hebben we voor het eerst in deze divisie meegedraaid en werden toen knap 9de.

Dit jaar hebben zitten er twee nieuwe atleten bij ons, namelijk Thijs van der Zee en Joris de Boer. Thijs is natuurlijk lid bij ons sinds een paar maanden en Joris is voor ons een bekende naam vanwege zijn goede prestaties tijdens het van der Voort sprintcircuit.

Deze mannen hebben we hard nodig, want Henk kan dit jaar door zijn werk niet meedoen.

De eerste wedstrijd was een Team Time Trial. Je start dan met z’n vieren en de tijd stopt wanneer de derde atleet over de finish komt. Het is dus slim om zo goed mogelijk samen te werken en de kwaliteiten van een ieder zo goed mogelijk te benutten.

Aan de start stonden Emiel, Joris, Thijs en René. Bij het zwemmen hadden we er voor gekozen om Emiel op kop te zetten, toen Thijs, Joris en René. Er werd zeer steady gezwommen waardoor iedereen het goed kon volgen. Achteraf konden we concluderen dat we op dit onderdeel relatief veel tijd hadden verloren t.o.v. de concurrentie (plaats 14 van de 19).

Het fietsonderdeel verliep erg goed. Onze nieuwe aanwinsten kunnen er goed fietsen. Onze strategie was dat Joris en Thijs langere kopbeurten zouden doen. Emiel en René draaide wel mee, hielden het tempo hoog, maar gaven het iets sneller af. Aan het einde deed Thijs nog een extra lange beurt zodat wij daardoor nog iets meer konden rusten voor het lopen. Achteraf bleek dat we de 5de fietstijd hadden, erg goed dus.

Tijdens het looponderdeel moesten Joris, Emiel en René de 4,8 km zo snel mogelijk afleggen. We hebben er echt alles uitgehaald wat er in zat en dit resulteerde in een 6de looptijd als team. Totaal eindigde we op de 7de plaats, 3 seconden achter de nummer 6 en 5 seconden voor de nummer 8. Als team zijn we nog nooit zo hoog geëindigd in de eerste divisie en daar zijn we trots op.