pijl

René Hoep stelt zich voor

03-08-2022 10:21 Cor

René Hoep, is 36 jaar woont in Breezand en werkt als docent lichamelijk opvoeding in Julianadorp.

Pas op 28 jarige leeftijd ruilde hij de voetbalsport in voor de triathlon. René herinnert zich: 'In de kantine hoorde ik dat twee teamgenootjes (Jordy van Rijst en Frank Lenders) mee gingen doen aan het kwartje triathlon'. Voor René was dit de start om het ook te proberen. 'Ik moest toen nog een fiets aanschaffen, maar na vijf weken trainen eindigde ik in 2 uur en 14 minuten. In die weken kwam ik erachter dat ik deze sport echt leuk vond om te doen en ben nu nog steeds fanatiek bezig en heb een mooie progressie doorgemaakt'.

Eric van der Linden is momenteel zijn begeleider. 'Hij monitort alles en geeft in een schema aan wat ik welke  dag moet doen. Daarnaast heb ik het geluk dat ik bij SV Sportlust Truus van den Berg heb leren kennen (ik train hier een keer per week). Zij heeft mij een enorme progressie laten doormaken op het gebied van lopen. Ik ken weinig mensen die zo gepassioneerd en betrokken zijn als zij. De combinatie van Eric en Truus helpt mij enorm om alles goed op de rit te hebben'.

René is na zijn eerste kwartje, direct lid geworden bij TV Oude Veer. 'Ik vind dat een hele leuke vereniging waar ik al mijn zwemtrainingen uitvoer en waar we ook een clubcompetitie mee hebben. Daarnaast zit ik het eerste divisieteam van de verenging. Ik ben er trots op dat we de afgelopen 3 jaar zijn gepromoveerd en momenteel landelijk acteren'.

Het kwartje Anna Paulowna is voor hem de leukste wedstrijd van het jaar. 'Dat komt omdat ik hier vandaan kom en het parcours op mijn duimpje kan. Wat ik ook erg leuk vindt is dat er bij deze wedstrijd veel publiek staat te kijken die ik in een hoop gevallen ook ken. Mijn doel van de wedstrijd is om het beste uit mezelf te halen. Ik vind het praten in posities altijd lastig omdat je dan afhankelijk bent wie er meedoen. Ik zou het wel leuk vinden om dit jaar onder de 2 uur te finishen. Al kunnen de weersomstandigheden ook een flinke invloed hebben op de eindtijd'.

Zwakke en sterke punten: Mijn zwakste onderdeel vind ik het zwemmen, al verlies ik qua tijd op de beste atleten het meeste op het fietsen. Mijn sterkste onderdeel is het lopen. Voor mij is het bij het zwemmen en het fietsen de schade zoveel beperkt houden zodat ik met lopen mijn slag kan slaan.

Alternatieve sport: Momenteel doe ik geen alternatieve sporten, voorheen deed ik veel aan voetbal, tennis en fitness.

Muziek: Top 40

TV-programma: Vandaag Inside en een hoop sportprogramma’s.

Wie of wat maakt je gelukkig: Familie en dingen doen die ik leuk vindt.

Spijt van: Dat ik pas op latere leeftijd heb leren zwemmen.

Meest dierbaar: Familie

Mooiste tijd: Studenten tijd op het CIOS en de ALO

Uitdaging: In oktober ga ik voor het eerst een marathon lopen (Amsterdam) en volgend jaar in de zomer is mijn doel om een hele triathlon te volbrengen.

Wat vind je van het Kwart(je) Anna Paulowna: Een mooie prestigestrijd met alle sportievelingen uit Breezand en omstreken.