pijl

Emiel van Tongerlo stelt zich voor

06-08-2023 11:58 Cor

Zojuist heeft Emiel z’n agegroup gewisseld. Veertig is hij geworden. (Henk Elbertsen is gewaarschuwd)

Hij heeft al jaááren een relatie met Laura van den Heuvel. Ze wonen in Schoorl en hebben geen kinderen maar wel een lieve kat: Arie. Sinds januari 2023 werkt hij als makelaar/taxateur bij CNB Makelaardij (Landelijk en Agrarisch Vastgoed).

Door zijn nieuwe werk (in opleiding) is het dit jaar voor hem heel anders vergeleken met de afgelopen jaren. ‘Het theoriegedeelte heb ik inmiddels geheel in de tas. Daar ben ik erg content mee na bijna 3 jaar studie. Momenteel ben ik nog bezig met het afsluitende (praktijk) gedeelte van mijn opleiding tot Register-Taxateur’.

Op sportgebied heeft hij 2023 aangegrepen om zich gedegen voor te bereiden op zijn debuut op de hele Triathlon van Almere op 9 september. ‘Ik steek behoorlijk veel tijd in de diverse trainingen en in rusten..’.

Rond 2010 is Emiel samen met z’n maat Jos Smit begonnen met Triathlon. ‘Ik kwam vanuit het wielrennen dus dat onderdeel ging me redelijk goed af. Het lopen was lang mijn zwakste onderdeel maar dat heb ik later met gerichte snelheidstrainingen bij Sportlust in Den Helder sterk kunnen verbeteren’.

Bij het Kwart(je) stond hij sinds 2012 meerdere keren op het podium, maar heeft helaas nog nooit overall de eerste plek kunnen pakken. ‘Winnen was altijd mijn belangrijkste doel maar dat heb ik inmiddels gelukkig wat van me af kunnen zetten, waardoor ik meer van de dag en het evenement kan genieten’.

Zwakke/sterke punten: Ik ben redelijk allround tussen de drie onderdelen. Mijn zwakke punt is dat ik het altijd koud heb voor de start in het water.

Alternatieve sport/hobby: Vooral in de winterperiode Mountainbiken ook wandelen (samen met Laura) vind ik een hele ontspannen hobby. Verleden jaar hebben we met rugzak een huttentocht in de Dolomieten gewandeld, magisch mooi!

Muziek: Hardrock zoals Rammstein en Volbeat.

Wie of wat maakt je gelukkig: Vroeg uit bed op een windstille ochtend, hardloopschoenen aan en bij zonsopkomst door het verlaten bos van Schoorl dwalen. Op dat moment voel ik me heel erg dankbaar en kan de dag sowieso nooit meer stuk.

Waar steek je privé veel tijd in: Jaarrond het volgen van wielerwedstrijden en op dit moment uiteraard de voorbereiding voor de hele… Train, Eat, Sleep, Repeat!

Waar ben jij goed in: Ik ben accuraat en kan met de meeste mensen goed omgaan.

Valkuil: Te veel willen doen en dan einde dag teleurgesteld zijn dat niet het hele takenlijstje afgevinkt is.

Leukste eigenschap: Ik maak makkelijk contact met anderen.

Wie is je grote voorbeeld: De mentale instelling en mindset van Annemiek van Vleuten vind ik erg inspirerend.

Uitdaging: Mijn behoefte tot controle wat meer loslaten.

Irritant: On-georganiseerdheid.

Waar denk je aan bij het evenement Kwartje triatlon Anna Paulowna:  Ik denk aan de vele aanmoedigingen van alle bekenden langs het parcours in mijn geboortedorp. Ook uiteraard aan de bekende stem van de speaker, mijn vader!