pijl

Onderscheidingen voor Louis Bakker en Joke Koopman

15-05-2022 21:38 Cor

Op de bestuursapp Oude Veer, stelt voorzitter Marlies de vraag: 'Hoeveel mensen verwachten met de ledenvergadering?'. Door een zwemestafette te organiseren, dacht het bestuur de opkomst op te krikken. Helaas, voor de zwemestafette bleek te weinig belangstelling te zijn, dus die kwam te vervallen. Toch konden we zaterdag 14 mei in de kantine van het zwembad zo'n dertig leden verwelkomen.

Voor Marlies Looijesteijn was het haar debuut als voorzitter op de ledenvergadering. Ook Connie van der Lee ging de vuurdoop in als nieuwe secretaris. Zij volgden de in oktober 2021 aftredende bestuursleden Ineke Sandbrink (secretaris) en Louis Bakker (secretaris ad-interim voorzitter) op.

Voor Louis had het bestuur een verrassing in petto. Door zijn geweldige staat van dienst in de vereniging kregen hij de oorkonde 'erelid Oude Veer' uitgereikt. Louis heeft de vereniging, na zijn commissielid voorzitter wedstrijdzwemmer, door een aantal moeilijke jaren geloodst. Vanaf 2016 secretaris en vanaf 2020 als waarnemend voorzitter.

Sinds 1980 wordt voor degene die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt, jaarlijks de Oude Veer trofee uitgereikt. Die eer viel dit jaar te beurt aan Joke Koopman. Zij won de prijs voor de tweede keer, want in 2011 won ze prijs ook al. De bokaal (de pijp in de wandel gangen) kreeg zij niet meer (hiervan heeft het bestuur afscheid genomen). In plaats daarvan kreeg Joke naast bloemen en een presentje nu een oorkonde.

Ook voor Marja Koopmans werd in het zonnetje gezet voor het vele werk wat zij voor de afdeling elementair heeft gedaan.