pijl

Janneke Sinnige stelt zich voor

15-08-2022 20:00 Cor

Janneke Sinnige is 36 jaar oud en werkt als advocaat/partner bij Wieringa Advocaten in Amsterdam.

Samen met Koen hebben ze een zoon Otis die 13 weken geleden geboren is: 'Het gaat goed, we maken onze eerste stapjes als gezin. Otis doet het erg goed, groeit als kool en is nu al een grote charmeur. De wissels gaan hem ook steeds beter af, we oefenen in elk geval heel veel. Sinds ik het sporten weer een beetje heb opgepakt voel ik me ook weer steeds meer mezelf. Koen is een super leuke papa die zelf ook lekker sportief is en die zorgt er gelukkig met liefde voor dat ik regelmatig kan fietsen en zwemmen'.

Janneke was op 24 augustus 2019 bij de run-bike-run de verrassende winnaar bij de dames. Zij heeft al een indrukwekkende sportcarrière achter zich: 'In 2017 ben ik begonnen met een halve Ironman in Gdynia. Ik dacht één keer en nooit meer, maar het bleek te beklijven. We gingen bij een triathlon vereniging en dat was erg gezellig en zo werd sporten onderdeel van ons sociale leven, wat het nog leuker maakt! Ik ben toen ook in de divisie van de Teamcompetitie gaan starten. Triathlon beoefenen als teamsport vind ik helemaal top. Toen wij vorig jaar naar Valkkoog verhuisden, zijn Koen en ik dus direct lid geworden bij Oude Veer'. 'Nooit had ik gedacht dat ik ooit een hele triathlon zou doen maar na een aantal halve triathlons, begon die uitdaging toch te kriebelen. Na een marathon gelopen te hebben durfde ik het aan en schreef ik mij in voor Ironman Kopenhagen 2020. Toen kwam Corona en na heel wat omzwervingen is het uiteindelijk gelukt om in Oostenrijk een hele triathlon te starten. Met een eindtijd van 10:25 uur ben ik super gelukkig, maar ik hoef er niet snel nog een te doen. Het is een lange dag en vooral het jezelf mentaal bezig houden tijdens het fietsen vond ik lastig'.

Zwakke/sterke punten: Fietsen is mijn beste onderdeel en lopen het slechtste. Zeker nu want helaas heb ik na de geboorte van Otis het lopen nog niet kunnen oppakken. Ik hoop dat ik na voldoende geduld goed genoeg herstel om dat ook weer lekker op te pakken.

Alternatieve sport: Mountainbiken

Film: Lars and the real girl

Stom: ijssalons zonder de smaak amarene en stiekeme stayeraars

Lekker: alles wat Koen kookt

Vies: schuim

Waar denk je aan bij het Kwart(je) van triatlon Anna Paulowna: Naast alle voorbereidingen en vrijwilligers die nodig zijn om zo’n evenement te organiseren, vooral aan de eerste keer (zo'n 30 jaar geleden) dat ik bij triathlon Anna Paulowna ging aanmoedigen. Ik ben opgegroeid in Anna Paulowna en mijn vader deed toen mee. Ik weet nog dat hij na de finish een warmtedeken om zich heen kreeg: dat was natuurlijk heel indrukwekkend. In mijn beleving had hij minimaal een hele triathlon gedaan, een echte held!