pijl

Claudia Geldermans stelt zich voor

30-07-2023 18:40 Cor

Claudia Geldermans is 44 jaar en woont met haar vriend Pascal in Den Helder. Ze werkt al 22 jaar bij Bejo Zaden B.V. (groentezaden) in Warmenhuizen, als Management Assistent Americas.

‘Ik heb het geluk dat ik drie keer per jaar mee mag met mijn manager naar Midden en Zuid Amerika voor meetings en veldbezoeken. Superleuk om te doen! Het nadeel is dat ik na zo'n reis toch weer een beetje in mijn ritme moet komen met sporten vanwege de jetlag’.  

Hardlopen was altijd de favoriete sport van Claudia, tot haar vriendin Gineke en oud-manager Peter hebben haar enthousiast maakte voor de triatlon. ‘In 2017 heb ik mijn eerste sprintje in Abbekerk gedaan en een mooi debuut met een eerste plek bij de vrouwen senioren’.  

 

Bij het Kwart(je) Triathlon stond ze altijd aan de kant om aan te moedigen. Haar eerste deelname was in 2018 bij de trio’s. ‘Ik deed het fietsen, terwijl dat toen niet mijn sterkste onderdeel was. In 2019 wilde ik hem zelf helemaal doen, maar door het E-colli virus in het water werd het een run-bike-run’. Eigenlijk vond Claudia dat niet zo erg, lopen was haar betere onderdeel.

‘Het was die dag wel heel warm (27 graden), dus na het fietsen bij het afstappen kreeg ik kramp in beide hamstrings, nog nooit meegemaakt. Ik stond geparkeerd. Daardoor kon ik de tweede keer lopen niet voluit omdat ik bang was voor kramp. Toen werd ik derde bij dames 40+. 

‘In 2022 was het dan eindelijk zover: mijn eerste echte kwartje Anna Paulowna. Een superleuke ervaring, hoewel het lopen dit keer mijn slechtste onderdeel was.  

 

Zwemmen is nu haar minste onderdeel en het fietsen gaat haar beter af dan lopen. ‘In de Corona tijd heb ik ook veel meer tijd gestoken in het fietsen dan het lopen. Probeer nu weer een balans te vinden in het trainen van deze onderdelen’.  

 

Alternatieve sport: duiken (vakanties) 

Muziek: divers: salsa/merengue, 80's, 90's 

Boek: leen altijd thrillers van mijn vader.  

Valkuil: alles leuk vinden, denken dat je alles kunt doen.  

Hobby: Jan van Haasteren puzzels, ff lekker gedachten op 0 zeten.   

Levensmotto: Alles komt goed! Geniet van het leven! 

Wat vind je van het Kwart(je): al die mensen die er zoveel tijd en energie in hebben gestoken om dit altijd tot een super evenement te maken. Een mooie wedstrijd in de buurt! Altijd heel veel bekenden, zowel deelnemers als toeschouwers. Ik hoop dat dit evenement nog heel lang kan plaatsvinden!