pijl

Laura van den Heuvel stelt zich voor

06-08-2023 11:54 Cor

Ruim tien jaar terug begon ze met triathlon. ‘Een goede vriendin, Tamara Oorburg wilde een keer aan het Kwart(je) meedoen, dat leek mij ook wel een leuke uitdaging. We hebben toen veel samen getraind. Zwemmen kon ik toen niet goed, we zijn samen op les gegaan in Den Helder. Later zijn we lid geworden bij de vereniging. Veel leuker, daar ging het zwemmen ook al snel stukken beter. Door de jaren heen heb ik vaak meegedaan met de lokale wedstrijdjes en daar hoort het Kwart(je) natuurlijk ook bij. In 2015 deed ik mee met de halve in Almere. De triatlons in Eupen, Alpe d’Huez en Ameland zijn me ook bijgebleven. Mooie uitdagende omstandigheden en altijd goed gezelschap van andere triatleten van de vereniging’.

Laura is inmiddels 35 jaar woont met Emiel van Tongerlo samen in Schoorl en werkt als product manager voor het merk Royal Green bij Frenchtop (ontwikkeling van voedingssupplementen).

Ze denkt dat ze inmiddels voor de 9e of 10e keer aan het Kwart(je) heeft meegedaan. ‘Ik ben een aantal keer niet gestart vanwege een blessure. Het bleef wel kriebelen, meedoen vind ik toch leuker dan langs de kant staan. Afgelopen paar jaar heb ik veel gerichte oefeningen en krachttraining gedaan, het gaat nu een stuk beter. Ik heb het plezier in triatlon weer teruggevonden en ik kijk er naar uit om weer te starten. Afgelopen jaar heb ik structureler kunnen trainen, een pr moet er wel inzitten dit jaar’.

Zwakke/sterke punten: Fietsen is in vergelijking tot zwemmen en lopen m’n minste onderdeel, zwemmen denk ik het beste.
Alternatieve sport: Fitness Hobby: gitaar spelen, sinds een jaar volg ik lessen, tot nu toe heb ik er plezier in. Ik kan er nog niet mee optreden hoor.

Muziek: Rock, zoals bijvoorbeeld Editors

Boek/film: Recent heb ik de De geniale vriendin en daaropvolgende boeken van Elena Ferrenta gelezen. Aanrader.

Wie of wat maakt je gelukkig: Ik geniet van het samen trainen, de loopjes op zondagochtend door de duinen vind ik heerlijk. Emiel bakt van tevoren altijd pannenkoeken, dat is inmiddels een zondagochtend traditie.

Irritant: Ik probeer me zo min mogelijk te irriteren, maar bladblazers zijn toch wel écht irritant.

Direct afschaffen: Bladblazers

Waar denk je aan bij het evenement Kwartje triatlon Anna Paulowna: Als de typerende borden met de aankondiging van het Kwart(je) weer langs de weg staan en de gele pijlen op de weg weer zichtbaar worden weet je dat het bijna zover is. Ondanks dat we er niet meer wonen, voelt het als een thuiswedstrijd; alle enthousiaste bekenden langs de kant, Hans van Tongerlo als trouwe speaker van het evenement en het grote aantal deelnemers van de vereniging. De krentenbol van Alkemade mag natuurlijk niet ontbreken, ik hoop dat die dit jaar ook weer in de tas zit.