pijl

Frans Tielens na lang ziekbed overleden

02-04-2022 18:49 Cor

Onze sportvriend en lid vanaf het eerste uur Frans Tielens is helaas op woensdag 10 november overleden. We wisten dat Frans erg ziek was, maar door zijn optimistische karakter hoopte iedereen dat hij de strijd zou winnen. Helaas heeft Frans het niet gered. Zijn fiets- en schaatvrienden schreven: 'Geen berg te hoog,  geen tocht te lang voor hem, maar deze was van een andere categorie....'.

In het verleden was Frans een vaste deelnemer bij het Kwart(je) Triathlon, maar ook de lange afstand schuwde hij niet. In de jaren negentig deed hij samen met een aantal Oude Veer leden mee aan de hele triathlon van Almere.

Als veelzijdige sporter was de triathlon op z'n lijf geschreven. Maar ook van schaatsen hield hij enorm. Zo gauw er natuurijs lag, was Frans één van de eersten die het ijs op sterkte ging testen. Mooi is het cursief dat boven zijn rouwadvertentie te lezen is: 'Leven is als ijs, je kunt het niet bewaren. Troost is dat er was, uren, maanden, jaren'. Wij wensen zijn vrouw Elly en zijn kinderen veel sterkte met dit grote verlies.