pijl

Jeffrey Bemelmans stelt zich voor

04-08-2023 14:35 Cor

‘Een dertig jarige, zelfbenoemde rekenatleet uit Den Helder’ zo stelt Jeffrey zich voor. Hij heeft een achtste dag in de week nodig met zijn werk als rekendocent bij de Vonk Veiligheidsacademie, alle sportieve uren, en de vrijwillige werkzaamheden in de hulpverlening van het Rode Kruis. De trainingen richting de marathon van Rotterdam en de triathlon Almere-Amsterdam slokken veel uren op, maar hij wordt ondersteund door de karakteristieke riffs van AC/DC, poëtische lyrics van Genesis, en symfonische metal van Nightwish.

Zijn eerste wedstrijd was de Olymische afstand van de Iron Man West-Friesland, in 2021, nadat eerdere plannen door Covid werden verschoven. De finishlijn markeerde niet alleen het einde van de drie uur durende inspanning, maar ook het begin van de verslaving aan de triathlon. Ondanks het speciale plekje voor de medaille, zijn het de medailles van de Dam-tot-Dam in de stromende regen en de halve Triathlon van Ter Heijde bij temperaturen boven de 30 graden waar Jeffrey met trots aan terugdenkt.

De interesses van Jeffrey zijn echter niet beperkt tot de Triathlon. Wanneer hij niet bezig is met zijn sportieve doelstellingen, verliest hij zichzelf graag in de fascinerende werelden van Star Wars en Marvel. Daarnaast is zijn zomervakantie dit jaar niet besteed aan witte stranden, kleurrijke cocktails en tropische temperaturen, maar aan het ontwikkelen van een digitale informatiebank en gamification, zoals door wedstrijdvormen en escaperooms die tijdens rekenlessen ingezet kunnen worden.

Het Kwartje Anna Paulowna zal Jeffrey dit jaar voor de tweede keer meedoen, en het streven is natuurlijk naar een snellere tijd dan in 2022. Aan het zwemmen zal dat niet liggen, maar het fietsen vormt altijd wel een uitdaging. Vorig jaar ging het hardlopen ook minder soepel dan hij had gehoopt, daar ligt dit jaar een grote winst. Het uiteindelijke doel? ‘Finishen met een lach’.

‘Op het moment ben ik begonnen met de training richting de marathon van Rotterdam en de triathlon van Almere-Amsterdam. Daarnaast maak ik gebruik van de zomervakantie een om digitale informatiebank voor het rekenen in het MBO te maken, waar de studenten gebruik van kunnen maken. In 2019 kwam het idee om toe te werken naar een hele triathlon. Ik weet niet waar de gedachte vandaan kwam, maar het werd een doel om me op te richten. Door Covid heb ik een tijd stil gestaan maar na het lopen van de Olympische Afstand bij de Iron Man West-Friesland heb ik de pijlen gericht op langere afstanden. De snelheid zit er nog niet in, vooral bij het fietsen en lopen valt nog veel winst te behalen, maar langzaam bouw ik op naar betere tijden’.

Welke sportprestaties herinner je

De prestaties die mij vooral bijblijven zijn vooral de uitdagingen. De halve triathlon in Ter Heijden waarbij temperaturen opliepen tot 35 graden, de Dam-tot-Dam in de stromende regen, wedstrijden die op dat moment erg zwaar waren door omstandigheden waar bijna niet op voor te bereiden was.

Alternatieve sport: Het hardlopen en zwemmen doe ik ook erg graag los van de triathlon, maar verder is mijn sportieve leven eigenlijk best saai.

Muziek: Rock & Metal. AC/DC en Nightwish slepen me altijd goed door de wedstrijden en trainingen heen.

Boek/film: Groot Star Wars en Marvel fan

Wie of wat maakt je gelukkig: Het moment waarop ik iemand heb geholpen. Een student die iets begrijpt na een extra uitleg, een sporter die ik kan hazen, het moment waarop ik iemand bij de eerste hulp zo heb geholpen dat ze weer verder kunnen genieten van het evenement. Het zijn slechts kleine fragmenten van een mensenleven, maar het is erg dierbaar om iemand te kunnen helpen.

Waar steek je privé veel tijd in: Ik ben regelmatig te vinden als eerste hulp op evenementen in de Noordkop.

Waar ben jij goed in: Slechte grappen op verkeerde momenten.

Valkuil: Vastbijten en niet loslaten tot het lukt

Ik mis: tropische temperaturen en verfrissende cocktails aan een wit strand en kleurrijke natuur.

Wie is je grote voorbeeld: Mezelf over 5 jaar. Ik neem niet graag een voorbeeld aan wie anderen zijn, en stel mezelf liever de vraag wie ik wil zijn.

Uitdaging: Een achtste dag in een week vinden

Irritant: Ochtendmensen

Levensmotto: Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Waar denk je aan bij het Kwart(je) triatlon Anna Paulowna: Een gezellige en lokale wedstrijd met geweldige atleten en een betrokken publiek.