pijl

Dieuwertje Bax stelt zich voor

15-08-2022 18:40 Cor

Dieuwertje Bax is 36 jaar woont en werkt (als huisarts) in Schagen en heeft een relatie met Nick Slijkerman.

Zeven jaar geleden deed ze haar eerst een triathlon. 'Ik liep hard bij een clubje in Westerpark (Amsterdam) en toen stelde iemand voor om een keer een triathlon te proberen. Mijn eerste gedachte was: Is één sport nog niet genoeg dan? Al trainende vond ik het steeds leuker worden en sloot me aan bij triathlonvereniging De Dolfijn in Amsterdam (waar ik toen nog woonde).

Het triathlon-virus heeft Dieuwertje aardig in de greep. 'De laatste jaren ben ik flink beter geworden. Aan meerdere NK’s heb ik meegedaan. Dit jaar was ik dertiende op het NK Olympische afstand en ik heb twee keer een hele triathlons gedaan. Vorig jaar Ironman Kopenhagen en vorige week Ironman Maastricht. Beide keren won ik mijn agegroup en in Maastricht was ik derde vrouw overall. Hierdoor mag ik in oktober starten op het WK longdistance in Hawaii'.

Aan het Kwart(je) Anna Paulowna doet ze dit keer voor het eerst mee: 'Het lijkt me een hele leuke (nieuwe) thuiswedstrijd'.

Zwakke/sterke punten: ik kan soms wat onprecies in mijn voorbereiding zijn, maar eigenlijk komt het vaak toch goed. Sterke punt is lopen

Muziek: vrij divers, maar ga volgende week bijvoorbeeld naar concert van Bright Eyes

Film: The perks of being a wallflower

Waar ben jij goed in: doorzetten

Valkuil: te veel dingen willen

Ik mis: Amsterdam

Spijt van: dat ik niet eerder met triathlon/zwemmen begonnen ben.

Lelijk: mijn tenen

Leukste eigenschap: mijn enthousiasme

Wie is je grote voorbeeld: Sifan Hassan

Irritant: de irritatie naar wielrenners

Levensmotto: je kunt een hele hoop bereiken als je er vol genoeg voor gaat.

Wat vind je van het Kwart(je): gezelligheid!