pijl

Jos Smit stelt zich voor

10-08-2022 10:41 Cor

Jos Smit is  39 Jaar, woont in Breezand en werkt als 'maintenance team lead' voor de NAM gas behandelingsinstallatie in Den Helder. Jos woont samen met Jacqueline en zijn schatten van kinderen (Stan 14, Tim 12, Jurre 10 en Hilde 7 jaar)

De eerste keer dat Jos aan het Kwart(je) was volgens hem in 2003. 'Ik was toen net gestopt met voetballen en begonnen met mountainbiken met vrienden (waaronder Emiel van Tongerlo). Samen kwamen we toen tot het idee om mee te doen met de triatlon. Hierna heb ik nog een paar keer gemist maar de meeste keren wel meegedaan'. Hoewel Jos de topfavorieten hoort, lopen zijn prestaties lopen nogal uiteen. Jos: 'Ik krijg thuis alle support en ruimte om te trainen maar soms voegt het zelf niet zo en dan is sport toch wel iets wat snel op een lager pitje komt te staan. Beste prestaties komen toch wel van de laatste jaren met als beste een achtste plek in mijn categorie in 2018 met een tijd van 2 uur en 4 minuten.

De wedstrijdspanning ervoor en het genieten tijdens de wedstijd door al die mensen die aan de kant staan en je aanmoedigen is voor Jos de motivatie om aan het Kwart(je) mee te doen. Die wedstrijdspanning heeft ook nadelen. 'Het is mijn zwakke punt om te denken dat je zonder al te veel trainen elk jaar beter wordt. Het voordeel is dat ik vrij snel weer op mijn eigen niveau zit en dat ik daarvoor niet heel veel hoef te trainen en toch leuk mee kan doen in de regionale wedstrijden. Dat soms wel tot verbazing van de team genoten (en ook wel mijzelf)'.

Alternatieve sport: Mountainbiken

Muziek: Geen speciale voorkeur, top 40 muziek vind ik leuk

Boek: Blijft weinig tijd over om te lezen (of ik lees gewoon niet graag)

TV-programma: Over het algemeen kijk ik graag naar Sport, verder kijk ik niet heel veel tv.  

Waar steek je privé veel tijd in: Gezin en sport

Tik: niet stil kunnen zitten.

Valkuil: alles willen aanpakken en slecht nee kunnen zeggen.

Meest dierbaar: Mijn gezin

Mooiste tijd: Op vakantie gaan met ons gezin en zien dat dan iedereen geniet.

Lekker: Toch wel het ongezonde eten en een biertje op zijn tijd.

Wie is je grote voorbeeld: Mijn vader ook al heb ik dat hem nog nooit verteld (dus bij deze