pijl

Jenneke Satter stelt zich voor

02-08-2023 10:43 Cor

Jenneke Satter is 59 jaar is geboren in het Land van Maas en Waal op de grens van Gelderland en Brabant. Ze woont in Breezand en is getrouwd met Jan Duijzer. Ze hebben 5 kinderen in de leeftijd van 33 tot en met 38 jaar en 4 kleinkinderen. Jenneke is verpleegkundig specialist bij op de revalidatieafdeling chirurgie/orthopedie  van Revalidatie Centrum Samen in Schagen.

Ze denkt zo’n zestien keer met het Kwar(je) Anna Paulowna te hebben mee gedaan en twee keer in een team. Sinds 2003 is ze actief lid van de triatlon vereniging Oude Veer. ‘Na een paar jaar van wat lichamelijke ongemakken, ben ik dit jaar goed op conditie en daar geniet ik enorm van. Lekker mijn werk kunnen doen en lekker trainen, daarbij en niet als laatste m’n passie voor ons gezin’.

Het Kwart(je) Anna Paulowna in 1995 was haar eerste triathlon ervaring. ‘Mijn liefde voor multi-sporten is ontstaan tijdens de militaire vijfkamp eind jaren tachtig. Bij één focus raak ik gauw verveeld. Dan is triatlonsport heerlijk’. Jenneke heeft veel bewondering voor sporters die een helde triathlon doen. ‘Lange trainingen zou ik mentaal niet kunnen opbrengen’.

Grote prestaties weet Jenneke zich niet te herinneren, ze heeft ook geen  bucketlist. ‘Ik geniet van de dag en het moment, saai hé?’. Trots is ze dat ze in 2012 het kwartje van Texel deed en toen aansluitend die avond  de jubileum Kneesloop  meedeed. ‘Ik liep samen met Nathascha Binnewijzend  en Peter Tijsen als medesporters die dag. Eigenlijk vind ik van mezelf ook een prestatie om gedurende twintig jaar actief te kunnen zijn met triathlonsport’.

Aan de Kwart(jes) van 2006 en 2007 heeft ze de leukste herinneringen. ‘Toen deden al onze vijf de kinderen mee in trio’s en een deel van mijn broers. Ook dit jaar is de familie Satter actief. ‘Mijn broertje Henk (51) doet mee. Hij wil eindelijk revanche, stalkt mijn trainingen op strava haha’. Volgens Jenneke gaat dit jaar een bijzonder jaar worden: ‘Onze jongste zoon gaat als debutant individueel, 2 schoondochters en dochter doen mee in een trio.

Sterke/zwakke punten: Mijn zwakte in het sporten is het lopen, dit is altijd al zo geweest. Redelijk voorin kom ik binnen na het fietsen, dan word ik steevast voorbij gelopen door zeker 4 of 5 dames. Naar mate mijn leeftijd vordert gaat dit aantal omhoog. So be it!

Leuke anekdotes: toen Jan mijn echtgenoot ook nog mee deed, kreeg ik altijd van omstanders de tijd door hoeveel voorsprong ik had op Jan. Die voorsprong raakte ik altijd kwijt. haha

Alternatieve sport: ik mag erg graag op de MTB, dichtbij de natuur. Bikepacking met Jan is de laatste 5 jaar ook onze favoriete vakantie invulling. Dit jaar gaan we op weg naar Rome!

TOP: het stijgende aantal deelname van dames aan de triatlonsport. Opvallend dit jaar in de wedstrijden.

Muziek: Classic rock, klassiek muziek, aantal Nederlandstalige Songwriters

Levensmotto:Laten we proosten op het leven, laat het leven je omarmen, sla je armen om de liefste, want de liefste dat ben jij (Guus Meeuwis)

Waar denk je aan bij het Kwart(je): Zenuwen, gezelligheid en mooie persoonlijke prestaties.