pijl

Amber Boks stelt zich voor

11-08-2022 12:04 Cor

Amber Boks is 32 jaar woont in Breezand en werkt als (sport)dietist bij een fysiotherapiepraktijk in Gorredijk en diëtist in de ouderenzorg bij Omring, Den Koogh.

Dit jaar is het haar eerste echte wedstrijdseizoen in de triathlon: 'Sinds deze winter heb ik last van wat blessureleed bij het lopen. Hierdoor ben ik beperkt, maar ik vind de wedstrijden te leuk om ze te doen. Ik kies mijn momenten wat uit en train helaas maar weinig op het lopen'.  Amber doet dit jaar mee met dames team van Oude Veer dat in de teamcompetitie van de NTB meedraait. 'In eerste instantie was ik wat terughoudend, maar ik heb me laten overhalen door Laura van Regenmortel. Het leek ons leuk wat gezamenlijke doelen te hebben. Echter viel de verdere animo wat tegen dus besloot ik tijdens mijn schaatstraining bij DTC een balletje op te gooien voor een combinatieteam. Ik ben daar schaatslid in de winter. Dit bleek een succes! Uiteindelijk ben ik de kartrekker van het team TVOV/DTC geworden. Een zeer gevarieerd team met ervaren atleten en wat beginners. We staan nu op de vijfde plek in het klassement met nog 2 wedstrijden te gaan. Ik hoop dat we dit volgend jaar nog eens over kunnen doen om te kijken of we kunnen promoveren naar de tweede divisie'.

Amber is door de start2tri cursus van Oude Veer in 2019 bij triathlon vereniging gekomen. 'In dat jaar heb ik Heerhugowaard en Schagen meegedaan . Door corona voelt 2022 jaar als mijn eerste ‘ echte’ wedstrijdseizoen'.

Aan het Kwart(je) heeft Amber twee keer eerder meegedaan: 'In een trio team deed ik mee als fietser en in 2019 zou ik gaan zwemmen , maar dat werd uiteindelijk lopen. Ik vindt vooral de sfeer bij de triathlon heel leuk. Iedereen mag zijn eigen sportieve prestatie neerzetten'.

Het meeste op ziet Amber tegen de wedstrijdspanning. 'Daar heb ik tijdens het zwemmen altijd even last van. Ik moet ook nog steeds uitvinden wat ik nu de fijnste startpositie in het veld vindt. Het zwemmen in de groep overvalt me vaak nog. Hier had ik met wielrenen ook altijd last van.

Fietsen is zeker mijn sterkste punt, zeker dit jaar gaat dit erg goed. Ik zou nu wel eens sneller kunnen zijn dan ik was toen ik met de trio’s mee reed. Lopen is mijn zwakste onderdeel, daar moet ik gewoon meer aandacht aan besteden. Ik hoop dat het blessureleed dit najaar wat opgelost wordt zodat ik dat voor volgend seizoen wat beter kan doen'.

Alternatieve sport: Mountainbiken blijft mijn favoriet! Af en toe een (kleine) wedstrijd op de racefiets kan ik ook waarderen en in de winter vindt ik schaatsen een heerlijk alternatief!

Tv-programma: Voor TV blijft weinig tijd over met al dat sporten

Waarvoor ga jij de barricade op: Het belang van je lijf voeden! Ik krijg dagelijks te maken met mensen die de kracht van goede voeding zo onderschatten. Het draai niet alleen maar op meer of minder eten om af te vallen of aan te komen. WAT je eet en is zo belangrijk!

Waar steek je privé veel tijd in: Veel tijd naast werk en sport is er niet, maar ik voor een hapje of drankje doen met vrienden/familie maak ik graag wat tijd vrij. Verder doe ik af en toe wat voor de HRTC DOK, bijvoorbeeld de inschrijving bij plaatselijke wielerrondes of een keer een training geven wanneer de nood hoog is. 

Wat vind je van het Kwart(je) triathlon: Een gezellige, sportieve dag!