pijl

Teamcompetitie Team ‘debuut in de eerste divisie’.

29-05-2022 18:10 Cor

Dit weekend was het zover voor het vlaggenschip van Oude Veer. Het debuut in de eerste divisie werd gemaakt en vooraf waren we erg benieuwd hoe we er ten opzichte van de concurrentie voor zouden staan. Een verschil met de 4de, 3de en 2de divisies is dat de 1ste en eredivisie landelijk is. In de tweede, derde en vierde divisie heb je afdelingen noord en zuid.

De eerste wedstrijd vond plaats in Almere in de vorm van een team time trial. Er moest eerst 750 meter gezwommen worden in het Gooimeer, vervolgens 20 km fietsten op de racefiets. Dit was 10 km over de dijk heen en dus ook 10 km terug. Tenslotte moest er 5 km gelopen worden. Dat was verdeeld over twee ronden van 2,5 km.

Bij de team time trial start je als team bij elkaar. Om de 30 seconden vertrok er een team. Als team moet je bij elkaar blijven en uiteindelijk wordt de tijd stil gezet als de derde atleet van het team de finish passeert. Dat houdt dus in dat je tijdens de wedstrijd één persoon mag achterlaten zonder dat dit consequenties heeft voor het eindresultaat.

Er werd dit weekend gestart met Emiel van Tongerlo, Henk Elbertsen, Jos Smit en René Hoep.

Het zwemonderdeel was een rondje zwemmen om een eiland en zoals gewoon de boeien volgen. René had het tijdens dit onderdeel het zwaarst en moest een klein gaatje laten op de rest. Op de fiets waren de mannen erg gelijkwaardig aan elkaar en werd er ook goed samen gewerkt. In het eindresultaat kon je zien dat ze goed hadden gefietst in vergelijking de rest van het veld.

Na het fietsonderdeel was het even afwachten of ze met z’n vieren zouden finishen of dat toch iemand zijn eigen tempo ging lopen. Na een wereldwissel van Jos duurde het even voordat Henk, Emiel en René bij hem waren. Waar eerst Henk aangaf dat we met Jos verder konden, gaf kort daarna Jos aan dat Henk toch mee moest voor een zo’n snel mogelijke eindtijd.

Henk had zaterdag zijn loopbenen uit het verleden terug gevonden. Dit is zeker één van zijn beste looponderdelen geweest van de afgelopen jaren. Het had hem zelf ook verast. Waren het toch die nieuwe schoenen...? De 5 km sloten ze af in 18.30 min en dat was zeker sneller dan vooraf was gedacht. Ook in het eindresultaat zag je dat er op dit onderdeel prima was gepresteerd.

Uiteindelijk mag het team trots zijn op de behaalde 10de plaats (van de 20). Over 4 weken staat de volgende wedstrijd in Rotterdam op het programma.