pijl

Joost van Weelderen stelt zich voor

11-08-2022 12:10 Cor

Joost van Weelderen is 40 jaar woont woon samen met Amy Ruijgrok en heeft twee prachtige dochters, Jade en Amber. Net als 2019 hoopt hij weer samen met hun over de finish te komen.

Joost is geboren en nog steeds woonachtig in Breezand. Dagelijks rijdt hij op en neer naar Leeuwarden waar hij werkt op de vliegbasis als hoofd van de afdelingen Luchtverkeersleiding brandweer, meteo en wildlife. Sinds 2004 is hij werkzaam als luchtverkeersleider en heeft op vliegvelden in binnen- en buitenland gewerkt, bijvoorbeeld op Vlieland als Range Controller op de Vliehors range. De enige plek in Nederland waar we met vliegtuigen en helikopters kunnen oefenen met schieten en bommen gooien.

Joost verheugd zich op het Kwart(je): 'Tijdens de thuiswedstrijd moet er toch gepresteerd worden. De datum heb ik omcirkeld in m'n agenda, door de eigen polder fietsen en lopen en finishen in Breezand. Het kan en mag eindelijk weer! Tussendoor probeer ik nog alle onderdelen te blijven trainen'.

Na zijn voetbalcarrière bij ZAP als keeper bij ZAP 1 en 2 wilde hij blijven sporten. Joost blikt terug: 'Hardlopen en fitness deed ik altijd wel al een beetje, fit blijven vind ik belangrijk. Daarnaast werkt het ook prima als uitlaatklep op het werk, even een rondje om de vliegbasis rennen terwijl de straaljagers opstijgen of terugkomen blijft leuk'.

'Maar een triatlon had ik nog nooit gedaan, uiteraard wel vaak langs de kant staat te kijken maar nooit als deelnemer. Het begon als grap om samen een keer met mijn twee broers mee te doen als trio; uiteindelijk moesten we vanwege een blessure nog een andere fietser regelen maar hebben we wel meegedaan. Toen smaakte het eigenlijk wel naar meer, helemaal toen een goede vriend (André Pijnacker) een beetje probeerde om me over te halen om alles zelfstandig te doen. Dus toen is het begonnen'.

Vanaf 2015 doet Joost mee aan de lokale (sprint-) wedstrijden. 'Ik heb nu vijf keer meegedaan aan het Kwart(je). Iedere keer kon ik mijn tijd wat scherper krijgen en ging het ook steeds beter.

Mijn minste onderdeel blijft toch het zwemmen, dus toen we in 2019 een Run-bik-run was, kon ik eindelijk in de buurt van de 2 uur komen. Maar ook dat gaat steeds beter, dus dank daarvoor de trainers Martien en Cora. Het mooiste blijft toch, naast al het publiek en het parcours, het finishen met mijn dochters'. 

Zwakke/sterke punten: Mijn minste onderdeel blijft toch het zwemmen, die drukte bij de start en in het gedrang naar de eerste boei is niet mijn ding. Maar zodra ik het water uit ben wordt het pas echt leuk; fietsen en lopen gaan me beter af dan zwemmen.

Alternatieve sport:  De vliegsport, twee jaar geleden heb ik mijn vliegbrevet gehaald en vlieg nu regelmatig een rondje boven Nederland.

Boek: Alle boeken van Ludlum en Nelson deMille

Film: Top Gun

TV-programma:  The Walking Dead

Wie of wat maakt je gelukkig: Mijn gezin, familie en vrienden uiteraard maar ook als ik vlieg en zie hoe mooi Nederland van boven is.

Waar steek je privé veel tijd in: Naast werk en sport gaat er veel tijd op aan het klussen in en om het huis.

Wat vind je van het Kwart(je): Dat er toch weer een mooi evenement wordt georganiseerd in de polder door vrijwilligers. Het bestuur samen met de vele vrijwilligers, verkeersregelaars en sponsoren die dat allemaal mogelijk maken. Daar mogen we best trots op zijn als dorp! Ook vind ik het mooi om te zien hoeveel clubleden er meedoen tijdens het Kwartje, de vele trisuits in onze clubkleuren vallen goed op en het worden er steeds meer.

Ik hoop nog jaren mee te kunnen doen, maar dat kan niet zonder organisatie van het Kwartje. Dus top dat het nieuwe bestuur de handschoen heeft opgepakt voor het organiseren van dit mooie evenement en ik wens jullie heel veel plezier en succes hiermee! Jullie maken vele sporters en publiek blij.