pijl

Henk Elbertsen stelt zich voor

30-07-2023 12:23 Cor

Net als vorig jaar stellen zich ook een aantal Oude Veer triathlon leden zich voor. Zij doen zaterdag 26 augustus mee aan het 39e Kwart(je) Triathlon Anna Paulowna. Op de historie van de Oude Veer site zijn de artikelen uit 2022 nog te lezen van: Janneke Sinnige, Dieuwertje Bax, Amber Boks, Laura van Regenmortel, Willem van der Voort, Joost van Weelderen, Jos Smit, René Hoep en Richard Huisman.

Henk Elbertsen is de eerste van deze serie Oude Veer leden die zich voorafgaande aan 26 augustus voor stelt. Hoewel hij op vakantie is, reageerde hij het snelst op de vragen. Zondag 30 juli viert hij zijn verjaardag. Henk bij deze van harte gefeliciteerd!

Henk Elbertsen is 44 jaar en woont met zijn gezin in Breezand. Samen met Daniëlle hebben ze twee zonen, Siem (12) en Finn (10). Henk is militair bij de koninklijke marine. momenteel hoofd technische dienst aan boord van het lcf Zr. Ms. De Ruyter.

‘Het gaat goed, sport wat wisselvallig door m’n werk. Regelmatig varen en dus van huis’. Henk is trainer bij Oude Veer, Fietsclub van HRTC DOK en bij Dokev atletiek. Sport staat centraal in zijn gezin. ‘Daniëlle geeft ook diverse training en doet zelf aan zwemmen bij Oude Veer, fietsen en soms wat lopen. De kids zijn ook behoorlijk fanatiek. Siem zwemt bij Oude Veer en loopt bij Dokev, fietst bij DOK. Finn doet aan judo bij De Uitkomst en fietst ook bij DOK. Druk genoeg zo’.

Henk deed in in 1997 voor het eerst mee aan het Kwart(je) Anna Paulowna en finishde in 2u13m46sk. In 2009 en 2010 werd hij eerste overal. Z'n snelste tijd op het Kwart(je) is 1u52m18sk.

‘Sinds 1997 heb ik het Kwart(je) twee keer gemist en individueel altijd meegedaan, twee keer in een trio’. Dit jaar gaat hij voor z’n 22ste individuele deelname. Zijn verwachting voor dit jaar: ‘Ik hoop weer een top 10 plek en een podium bij de H40’.

Waar denk je aan bij het evenement Kwartje triatlon Anna Paulowna: Gezelligheid, super mooi parcours (wordt wel steeds lastiger om dit zo te houden, maar zolang het lukt...), vele publiek langs het Oude Veer, Molenvaart en de finish op het Ceresplein, veelal sterke deelnemersveld zowel bij heren, dames als trio's.

Wat is je zwakke en sterke punt: Heb ik niet echt ik ben gemiddeld overal wel goed in, maar je moet wel blijven trainen en dan merk ik nu dat zwemmen snel minder wordt. Lopen blijft bij mij wel een blessure gevoelig dingetje. Dan is fietsen toch wel iets wat ik relatief makkelijk (door ook dagelijks woonwerk) doe en snel op degelijk niveau kan hebben.

Alternatieve sport: ATB, soms wat kracht/core stability.

Muziek: Divers, 80's, 90's, radio.

Boek/film: Gport docu, ben geen grote lezer.

Waar steek je privé veel tijd in: Gezin, sport, training geven, als het nog lukt een beetje klussen in en rond het huis.

Waar ben jij goed in: Organiseren.

Valkuil: Te veel doen.

Leukste eigenenschap: Humor ... .hoor ik net...?

Wie is je grote voorbeeld: Wie niet, je kan van iedereen wel wat leren of meenemen

Uitdaging: Heb ik niet, maar het blijft leuk om mooie doelen te stellen op wel vlak dan ook. Wat ik persoonlijk nog altijd een van m'n mooiste evenementen vond (naast het Kwartje Anna Paulowna) de Inferno in Zwitserland.

Irritant: Niet in control zijn.

Direct afschaffen: Alle ellende in de wereld.

Levensmotto: Heb ik niet. Dream, believe, plan, do!

Heb je iets bijzonders, wensen: Niet perse, gewoon lekker door blijven gaan en genieten van deze mooie, veelzijdige sport. Oude Veer triathlon blijft de gezelligste en ben er trots op dat ik hier als sinds 1997 als atleet lid van ben en als trainer vanaf 2014 diverse mensen heb kunnen enthousiasmeren om ook trainer te worden.

Maar ook natuurlijk trots dat wij als familie actief zijn bij Oude Veer. Mijn vader Martien (degene waar we het triatlon virus van overgenomen hebben), zus Petra, broer Mark (die het momenteel erg goed doet), zwager Andre, vrouw Daniëlle en Siem die af en toe al meedoet aan een jeugd triathlon.