pijl

Dieuwertje wint, Mark de beste van Oude Veer

17-06-2022 20:16 Cor

In een sterk deelnemersveld werd woensdag 15 juni Dieuwertje Bax winnaar van de 1/8 triathlon Langedijk. Mark Elbertsen werd de beste van Oude Veer met een achtste plaats.

Langedijk was de tweede wedstrijd van het Van der Voort triathlon circuit. Eerder werd Heerhugowaard op 1 juni gehouden. De laatste 1/8 meetellende wedstrijd is Nieuwe Niedorp op 6 juli. Door het wegvallen van de wedstrijd in Schagen, telt de1/4 van Anna Paulowna op 20 augustus voor het eerst ook mee met het circuit.

De achtste van Langedijk telde een groot en sterk deelnemersveld. De organisatie trof een warme zomeravond. Dennis van der Veen omschreef de wedstrijd op de Facebook pagina van Oude Veer als het lied van André Hazes: 'Met bloed, zweet en blaren. Er zat weer van alles in. Prachtig weer, lekker briesje, beetje stroming, mooi parcours door het dorp en winst van onze Dieuwertje. Kortom, dat smaakt naar meer. Onze triatleten blijven trainen voor de teamcompetitie van volgende week en de 1/8e Triathlon van Niedorp op 6 juli'. Met dank weer aan Marieke van Lierop voor de mooie foto's!.

De volledige uitslag staat op: https://nl.mylaps.com/.../2022/jun/15/Langedijk/index.html