pijl

Connie van der Lee stelt zich voor

29-07-2022 12:31 Cor

Tot dat het Kwart(je) Triathlon Anna Paulowna is, zullen in de rubriek 'even kennismaken' een aantal Oude Veer leden in de schijnwerpers staan. 

Connie van der Lee, is 59 jaar en samenwonend met Jaap van Grieken en heeft 3 kinderen.

Precies weet ze het niet, maar ze denkt dat ze rond 1985 voor het eerst meedeed. Plaatselijke sporters als Riet de Goede, Wil van Kooten en Bas Lemmers inspireerde de hardloopster om ook aan triathlon te gaan doen. Daarna had de sport haar in de greep en deed ze bijna alle edities mee. Alleen haar zwangerschappen hielden haar aan de kant.

Connie weet nog goed hoe ze ooit begon: 'De eerste keren dat ik mee deed, kleedden we ons na het zwemmen om in een grote tent. Uitgebreid afdrogen en veel kleren aan. Kregen we een kopje bouillon en dan op de fiets. Mijn sportvoeding bestond uit rijstepap met krenten, dat had ik in een plastic zakje aan mijn stuur gebonden'.

Haar sterkste onderdeel is nog altijd het lopen en haar zwakste het zwemmen. Dat is nu anders, zegt ze met een glimlach: 'door vier keer per week te zwemmen en maar twee keer per week hardlopen heb ik geen sterke/zwakke punten meer'.

Het kwartje heeft ze maar liefst twaalf keer gewonnen. Voor de eerste keer bij de dames in 1999 en later in 2009. Bij de veteranen 40+ en 50+ was ze tien keer de sterkste. Fit over de finish komen is altijd haar streven en dat wordt het ook dit jaar weer. 'Zowel ’s middags als ’s avonds  heb ik een feestje, dus moet ik een beetje doorlopen'.

 

Waar steek je privé veel tijd in: Wat is veel tijd? Probeer het een beetje te verdelen tussen werk (procesregisseur Zorg- en Veiligheidshuis), familie, vrienden, sporten, triathlon- en zwemclub Oude Veer en zo.

Wie of wat maakt je gelukkig: zondagochtend na het golfen een kopje koffie met vrienden.

Waarvoor ga jij de barricade op: mijn kinderen en hun toekomst, dus ook de toekomst van onze aarde.

Waar ben jij goed in: Je kan beter vragen waar ik niet goed in ben (geintje…). Ik ben niet goed in rustig aan doen.

Mooi: als mensen zichzelf verbeteren en daar verbaasd en euforisch over zijn.

Alternatieve sport: golfen

Muziek: Journey

Boek: De meeste mensen deugen van Rutger Bregman.

Film: Ik kijk bijna nooit t.v. Dit jaar The Matrix gekeken, dus ik loop een beetje achter.

Website: De Correspondent.

Mooiste tijd: Gaat nog komen, want het leven wordt steeds mooier.

Leukste eigenschap: wil je dat aan Jaap of aan mijn kinderen vragen?

Lekker: kwark met bramensap gemaakt door m’n schoonmoeder.

Vies: de bodem van bad twee, toen de Jachthaven in het Oude Veer nog een zwembad was.

Uitdaging: handicap met golfen onder de 30 krijgen, Kwartje Anna Paulowna in 2.30 volbrengen.

Irritant: Mensen die opscheppen over prestaties op hun werk die anderen bereikt hebben of die ze dankzij anderen bereikt hebben.

Direct afschaffen: bezit.

Levensmotto: Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan (Pippi Langkous).

Wat vind je van het Kwart(je) Anna Paulowna: mooi weer, bere-gezellig, veel publiek, heerlijk sfeertje.