pijl

Oude Veer hofleverancier voor het Kwart(je triathlon

22-07-2022 15:04 Cor

Deze week presenteert het nieuwe bestuur zich op de voor pagina van het Nieuwsblad van Hollands Kroon. In het zevenkoppig bestuur zitten zes Oude Veer leden. Maar ook in het deelnemersveld is onze blauwe triathlon outfit goed vertegenwoordigd, zowel kwalitatief als kwantitatief.

Het laatste Kwart(je) triathlon in 2019 toen de wedstrijd omgezet werd in een run-bike-run, zaten vier leden bij de beste zes heren (2e Arie van der Lee, 4e René Hoep, 5e Emiel van Tongelo en 6e Job Biersteker) en wonnen nog eens vijf leden prijzen bij de andere categorieën (2e Vet. Henk Elbertsen, 1e dames  Janneke Sinnige, 2e Vet. Marianna Kant, 3e Claudia Geldermans en 2e Vet50+ Connie van der Lee).

Bij de laatste wedstrijd in 2019, toen de triathlon omgezet werd in een run-bike-run, zaten vier leden bij de beste zes heren en wonnen nog eens vier leden prijzen bij de andere categorieën. Heren: 2e Arie van der Lee, 4e Rene Hoep, 5e Emiel van Tongerloo, 6e Job Biersteker. Veteranen: 2e Henk Elbertsen. Dames: 1e Janneke Sinnige, veteranen 2e Marianna Kant en 3e Clauda Geldermans, veteranen 50+: 2e Connie van der Lee, 3e Karin de Wit.

Ook goede klasseringen waren er in 2018 toen de wedstrijd wél een kwart triathlon was. Heren: 2e Emiel van Tongerlo. Veteranen: 1e Jeroen Tiebie. Dames: 2e Jeanet Pennings, 3e Renee Woutering. Veteranen: 1e Marianna Kant.

Voor 2022 hebben zich bij het Kwart(je) al dertig leden ingeschreven (22 heren/8 dames). In de wedstrijden die meetellen voor het 'Van der Voort triathlon circuit', heeft Dieuwertje Bax tot nu toe alle wedstrijden gewonnen. Ook Emiel van Tongerlo presteert uitstekend. Hij won de achtste van Heerhugowaard en werd derde in de achtste van Nieuwe Niedorp.

Voor degene die de krant niet hebben gezien, hieronder de tekst van het artikel over het Kwart(je Triathlon Anna Paulowna:

Twee jaar achter elkaar was hun moeite voor niks en kon het sportevenement vanwege corona niet door gaan. Zaterdag 20 augustus lijkt het eindelijk te lukken: het 38e Kwart(tje) triathlon Anna Paulowna wordt gehouden. Extra spannend voor het bestuur is dat het voor de meeste hun eerste keer is dat ze evenement organiseren.

Het nieuwe bestuur gaat ervoor!

Het aftredende bestuur van het Kwart(je) had het evenement in 2019 voor het laatst gehouden. Dat was een zeer bijzondere wedstrijd. Het zwemwater was afgekeurd, waardoor het voor het eerst in de historie geen triathlon maar run-bike-run werd. Van het toenmalige bestuur is nog één persoon (Monique Vieveen) overgebleven. Daarnaast vertrok ook de hoofdsponsor Runnersworld. Gelukkig had zich toen triathlon atleet en mentor Willem van der Voort aangemeld. Zijn bedrijf Van der Voort groep werd de nieuwe hoofdsponsor. Ook belegde van der Voort in januari 2020 een brainstorm sessie ‘binding met het Kwart(je)’. Vanuit onder andere de triathlonvereniging Oude Veer, melden spontaan een aantal enthousiaste personen die de kar wilden trekken.

Het nieuwe bestuur bestaat momenteel uit: Martien Komen (voorzitter), Remko Davids (secretaris), Arie van der Lee (penningmeester), Jan Duijzer (materialen), Monique Vieveen (webmaster), Marianne Govers (vrijwilligers/lopende zaken) en Cor Zwaag (PR).

De overdracht van het oude naar het nieuwe bestuur ging met een ‘warme hand’. De spil van het vorige bestuur, materialenman Henk-Maarten van Teulingen met zijn dochter Jessica Dorsman bleven het eerste jaar voor advies. Ook Elaine Vlaming bleef nog wat langer om haar kennis door te geven. Gelukkig was er ook een uitvoerig draaiboek, want het organiseren van een triathlon is geen kleinigheid.

Het Kwart(je) Triathlon begon ooit in 1983 en is daarmee één van de oudste nog organiserende triathlons van Nederland. Als corona er niet was geweest, dan was dit jaar de veertigste editie. Dit jubileum hoopt het bestuur in 2024 te vieren. Eén van de nieuwe bestuursleden is PR-man Cor Zwaag. Net als de overige leden van het bestuur deed hij vaak mee aan eerdere edities. Zijn laatste deelname in 2019 gaf de doorslag om zich aan te melden als bestuurslid. ‘De bedoeling was dat ik het zwemonderdeel zou doen in ons familie trio-team. Doordat het zwemmen niet doorging, zouden mijn dochters gaan lopen en ik fietsonderdeel doen,’ zegt Cor. Bij de oude voorzitter Ron Jimmink deed hij het verzoek om voor deze keer niet op de racefiets maar op zijn roeifiets mee te doen. Het verzoek werd eenmalig toegestaan en Cor mocht op zijn geliefde roeifiets de 40 kilometer rijden. ‘Ik heb achteraf begrepen dat er binnen het bestuur verdeeldheid was, maar ik heb het enorm gewaardeerd dat Ron het toeliet. Als dank wil ik de komende jaren graag de organisatie helpen,’ licht hij toe.

In april zijn op de website www.triathlonannapaulowna.nl de inschrijvingen voor individueel en teams geopend. Inmiddels begint het maximum van inschrijvers in zicht te raken. Vooral bij de dames is de belangstelling opvallend groot. De inschrijvingen van teams valt nog tegen. Uit ervaring weet men dat het vaak vrienden- en familie groepen zijn die op het laatst nog even snel inschrijven om dit gezellige sportevenement niet te missen. De sluiting van de inschrijving is op 13 augustus.

De organisatie kan ook nog hulp gebruiken van verkeersregelaars. Aanmelden via: info@triathlonannapaulowna.nl of bel met Marianne Govers, 06=55821420.