pijl

Mooi Oude Veer atletiek en triathlon weekend

13-06-2022 21:14 Cor

Het was weer een fantastisch sportweekend 11 en 12 juni, waarbij veel atleten van Oude Veer zich lieten zien. Op de foto de dames die in de derde divisie noord meededen aan de teamcompetitie. Lonneke Schipper, Amber Boks, Eline Rampen en Laura van Regenmortel (haar debuut) deden zondag mee met de kwart triathlon in Groningen

Het mooie Oude Veer weekend startte zaterdagavond. Marieke van Lierop won de eerste Kneesloop van Dokev, deel uitmakend van de clubcompetitie van Oude Veer. Claudia Geldermans pakte de vierde plek. Bij de mannen deden Joost van Weelderen en Dennis van der Veen mee en eindigden respectievelijk als 6e en 11e.

Zondag was triathlondag. De mannen van de derde divisie streden, net als de dames in Groningen. Bij de dames was de start wat gehaast ondanks een ruimte planning. Voordeel was dat het fietsparcours wat langer was dus meer tijd om de troefkaart te trekken en daar tijd te winnen. Lonneke Schipper ging als een speer met zwemmen en was als eerste van het team het water uit, gevolgd door debutante Laura van Regenmortel, Amber Boks en Eline Rampen. De drie laatste fietsten ongeveer even snel. Bij het looponderdeel ging Eline helemaal los. Laura ging ok, Amber was voorzichtig en Lonneke ging voor het uitlopen. De Olympische Afstand was daarmee een feit en kan van de bucketlist. Chapeau meiden!

Ook de mannen deden het uitstekend maar helaas zijn de uitslagen nog niet beschikbaar.

Ondertussen streden Dieuwertje Bax en Rene Hoep op de middenafstand in Nieuwkoop. Dieuwertje pakte een prachtige podiumplek met een tweede plaats. Ook Rene was tevreden over zijn prestatie. Het zwemmen ging goed maar niet bijzonder, de fietsbenen vielen wat tegen. De eerste tien kilometer bij het lopen ging in een strakke 40 minuten. Na een dip uiteindelijk toch een finish in een mooie tijd en zelfs 35 minuten sneller dan 7 jaar geleden! Op de foto een blije Rene.

Op naar komende woensdag, de sprintafstand in Langedijk.