pijl

Willem in Almere

14-09-2022 14:47 Cor

Het was weer een dagje overwerken zaterdag 10 september! 07.30 start en finishen om 19.30 uur! Een goede zwemstart, snel in het goede ritme, en werkelijk waar heerlijk heerlijk gezwommen ! Heel tevreden. Een beetje rommelige wissel, hoort erbij! Fietsparcours was wat aangepast ten op zichte van andere jaren! Beetje technischer tussen 8 en 18 kilometer, maar: hoe was het op de dijk naar Lelystad? 1e ronde wind redelijk variabel maar voornamelijk tegen, kracht 3-4! 2e rond vol tegen kracht 4 oplopend 5! Pfff. Maat, oké, dat mag je hier verwachten! 1e ronde ging goed! De midden afstand voegde zich steeds meer in het veld! Ik werd door complete pelotons ingehaald! Met de nodige risico’s! Bij de 1e grote verversingspost ging het dus goed mis: ik was net ingehaald door zo’n 20 fietsers! Bij de post een enorme valpartij! Ik schrok enorm en werd gedwongen de berm in te sturen! Mijn rechterschouder raakte ‘vast’ maar we konden verder. Verderop kwam ik verschillende ziekenauto’s tegen! Ik hoorde later 4 deelnemers met pittige verwondingen! Nog geen 10 kilometer verder: 3 deelnemers schuiven in een bocht onderuit! Wowwowwow! Oppassen dus! Al met al doorfietsen dus! 2e ronde, stuk rustiger op het parcours! Maar dus die harde wind! Halverwege de dijk toch effe een inzakkertje! Ik moet mijzelf echt oppeppen! Gelukkig, we draaien weer richting Zeewolde en Almere Haven! Nog effe een hagelbuitje en de wissel komt in zicht! Poeh hé! Wissel gaat goed en daar gaan we dan! Ik merk al vrij snel dat ik de pace niet kan lopen! Het was de onzekerheid vooraf: heb ik na de lange kuitblessure genoeg kilometers in de benen! Ik moet mijn plan bijstellen: ontspannen lopen Willem! Dan kan het! En zo doet ie het! Genietend van alles en iedereen om mij heen! Ik moet wel na 3 rondes bij de medic een pijnstiller vragen, want mijn rechterschouder zit knetter vast! Kost even wat tijd, maar brengt wel verlichting! In de laatste ronde dank ik veel vrijwilligers voor de fantastische zorgen! Wat is dit toch een warm bad! Almere: TOPTOPTOP! Met afstand de beste organisatie ever! Na 12 uur en een paar seconden finish ik! Tristan en zoon Mark wachten mij op! Ik ben geëmotioneerd! Het zit erop! Ik was zoooooo blij, met de finish, de dag, de ontvangst, iedereen om mij heen, de aanmoedigingen, alle support, alle appjes en berichten! Lieve mensen dan hiervoor! Het is zondagochtend: ik voel mij top! Ik kan normaal de trap af en ben aan het nagenieten!