pijl

Willem van der Voort stelt zich voor

15-08-2022 18:55 Cor

Willem van der Voort is 63 jaar getrouwd met Nel en heeft drie kinderen (Janneke, Mark en Rob). Willem woont in Schagen, voor z'n werk zit hij in de directie bij 'Van der Voort Groep'.

Begin jaren tachtig maakte hij kennis met de triathlonsport en verscheen in 1990 aan de start van het Kwart(je) Anna Paulowna, ter nagedachtenis aan zijn schoonvader Ceel, die aan de Schorweg woonde en een echte fan was met het Kwartje. 'Hij vond dat geweldig. Mannen als Dré van Oosten spraken mij erg aan. Vanaf de eerste Kwartje raakte ik meer gemotiveerd en heb aan ontzettend veel triatlons deel genomen in binnen- en buitenland'.

Bij zijn eerste triathlon in Anna Paulowna zwom hij nog deels op zijn rug. Na advies van velen werd hij  uiteindelijk lid van een triatlonvereniging (Schagen) en van Aquarius (Zwemvereniging)

Blessures?  Wat zijn je zwakke/sterke punten?  2019, heupkwetsuur. Geen zwakke punten, alle disciplines gaan goed. Ben geen krachtpatser en doe alles op souplesse.

Hobby's: Ben allround geinteresseerd. Van geschiedenis tot wetenschap. Lees erg graag. Zowel fictie als non-fictie. En, nogmaals, wetenschap.                             

Muziek:  Als oud-D.J. ook hier brede interesse. U2 en Coldplay enerzijds, Dance, Nederlandse hiphop & rap. Motown. Noem maar op pop.

Tv-programma: Actualiteitenprogramma’s. docu’s over sport en wetenschap.

Website:  Ze noemen mij wel eens ‘Willem Google’…

Waar ben jij goed in: lange duursport vind ik zelf, maar, dat is ter beoordeling van anderen.  

Mooiste tijd:  Zurich 2019, Dolomieten Triathlon, Fryslân, diverse Almere ’s.

Leukste eigenschap: tja, wat moet ik hierop zeggen. Clubman wellicht, of promotor van de triathlonsport?

Grootste blunder: Ik ben ook voetbaltrainer- en coach geweest van eerste elftallen. Grootste blunder was wellicht dat ik (voor de fusie) een eerste elftalspeler van Schagen bij mij in het eerste van SRC liet aantreden J. Ik ben altijd mijn tijd al ver vooruit geweest.

Uitdaging: Nog eens een grote wedstrijd in Nieuw Zeeland wellicht?

Irritant:  Praatjesmakers

Levensmotto: Ik heb verschillende motto’s: regeren is vooruitzien; denk in oplossingen; de beste reflectie is die van jezelf!

Wat maakt triatlon als sport leuk: Elke keer weer de uitdaging, zeker bij het middellange en lange werk, de balans zoeken rekening houden met de omstandigheden van de dag.

Wat vind je van het Kwartje triatlon : Het is een monument.

Wat zou je beginnende triatleten willen aanraden: Zorg eerst dat je het zwemmen goed beheerst, en leer jezelf aan te allen tijde rust te bewaren.

Heb je nog wensen: Ik ben op weg naar mijn 200ste finish. WK lange afstand 2021was mijn 200e wedstrijd. Ik had toen een PR op de lange afstand. Ik ben eenmaal in Deil niet gefinisht door 2 lekke banden in één wedstrijd. Ik heb eenmaal lek gereden op Texel 2,5 km voor de finish, hard hollend op fietsschoenen richting wisselpunt, en toch mijn beste tijd ooit op Texel neergezet (meer dan tienmaal gefinisht). Leukste is wellicht dat ik gefinisht ben in Almere in 2015, de ‘beroemde’ editie met de zwaarste condities ooit. Ik was ruim 13 uur onderweg, maar genoot evengoed van de zware wedstrijd. De nieuwsjaareditie van het NTB-blad in januari 2016 was ‘verfraaid’ met een foto op de voorpagina waar de redactie een positief betoog over schreef in de openingscolumn, over die triatleet die onweer, harde regens en driekwart van het fietsonderdeel tegenwind trotseerde (in Lelystad draaide de tegenwind 180 graden mee), de vechter, dat was ik.